Aquest divendres al matí, els nous membres del consell d’administració de RTVE, amb el president Leopoldo González-Echenique al capdavant, han pres possessió del seu càrrec. Enllestit el tràmit, no han perdut ni un minut en començar a fer neteja.

Així, han decidit destituir Fran Llorente com a director d’informatius de TVE i nomenar per al càrrec Julio Somoano, actualment director i presentador de Telenoticias 1 de Telemadrid. Somoano, qui segurament també presentarà el Telediario 2 en lloc de Pepa Bueno (que va marxar a la SER), va començar la seva carrera a RNE, ha escrit a El Mundo, Tiempo, La Gaceta de los Negocios, Metro i Diario de Navarra.

El nou consell de l’ens també ha aprovat destituir el director de RNE, Benigno Moreno, i substituir-lo per Manuel Ventero, periodista de la casa que va ser director dels serveis informatius de la ràdio pública del 2000 al 2004. També surt el director corporatiu de RTVE, Jaime Gaiteiro, que és rellevat per Teófilo García, amb una àmplia trajectòria en l’administració i l’empresa públiques.

De moment, el director de TVE, Santiago González, continua al capdavant de la televisió pública.