L’eurodiputat d’Esquerra Oriol Junqueras ha presentat aquest dimarts una petició al Parlament Europeu que obri una investigació sobre el cessament del senyal de TV3 al País Valencià i emprengui les mesures polítiques i legals necessàries perquè es pugui tornar a veure.

A més, l’eurodiputat d’ERC ha demanat al Defensor del Poble Europeu que la Comissió Europea faci complir la normativa comunitària i es restableixi el senyal de TV3. Ambdues accions formen part de la campanya Portem TV3 a Europa.

“Esgotarem totes les vies disponibles per aconseguir que TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià”, ha assegurat.  “És incomprensible que els valencians puguin rebre televisions per satèl·lit de qualsevol indret del món i, en canvi, no puguin veure TV3”, ha afirmat Junqueras. “Va en contra del sentit comú més elemental, i també de la normativa comunitària”, ha afegit l’eurodiputat.

Segons Junqueres, la suspensió de l’emissió contravé diversos aspectes de la normativa comunitària, com ara l’obligació dels governs de facilitar la recepció d’emissores de ràdio i de televisió provinents de territoris veïns (Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries); la de respectar la diversitat cultural i lingüística de la UE (Tractat de la UE); el dret a la llibertat d’informació i expressió (Carta de Drets Fonamentals), i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).