Junts per Catalunya confia en què la modificació dels pressupostos de la Generalitat per adaptar-los a la crisi del coronavirus sigui “la via” per garantir l’estabilitat de l’Agència Catalana de Notícies. Així ho ha expressat el portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, qui reiterat el “compromís” JxCat amb l’ACN durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres.

Pujol ha assenyalat que la modificació dels pressupostos de la Generalitat “pot incorporar revisions”, i s’ha mostrat “convençut” que aquesta pot ser “la solució” a la casuística de l’ACN.

El 24 d’abril, el Parlament va tombar una esmena de Catalunya en Comú Podem que proposava una aportació addicional d’un 10% a l’ACN per al desenvolupament del pla estratègic 2019-2021. La proposta va ser rebutjada amb els vots de JxCat, Cs i PP, i el comitè d’empresa els va acusar d’impedir garantir la viabilitat de l’agència.

Eduard Pujol ha argumentat que JxCat defensa els mitjans públics i que l’espai comunicatiu català sigui “potent”, i ha justificat que el grup votés ‘no’ a l’esmena perquè “en la fase de pressupostos hi ha elements tècnics” que van fer que no s’aprovés.

Finalment, Pujol ha insistit que els departaments de Presidència –de qui depèn l’ACN– i d’Economia –que té la “responsabilitat del dibuix pressupostari, tal com ha apuntat el portaveu de JxCat–, tindran la “porta oberta” per revisar i reformular aspectes concrets dels comptes de la Generalitat.

“Estic convençut que hi haurà una solució al voltant de l’ACN, i el compromís de JxCat amb els mitjans catalans és insubornable, d’un compromís sòlid. Es trobarà la manera per salvar la situació”, ha conclòs Pujol.

Per la seva part, el comitè d’empresa de l’ACN espera que el compromís expressat per JxCat “es tradueixi en mesures concretes” per garantir la viabilitat de l’agència. En aquesta línia, els representants de la plantilla han reclamat una “aposta ferma” de tot el Govern i els grups parlamentaris.