El consell de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió ha guardonat la sèrie La Riera de TV3 com a millor ficció emesa per un canal autonòmic. La 13a edició dels guardons tindran lloc aquest mes en el transcurs d’una gala on es donaran a conèixer els guardons estatals. Televisió de Catalunya opta a dos premis, al de millor documental, per Comprar, tirar, comprar, coproduït amb TVE i ARTE; i al de millor maquillatge, perruqueria i caracterització per Polònia.

Aquest dimecres, l’Acadèmia ha donat a conèixer els guardonats en les sis categories de premis autonòmics. Els altres cinc, són: 75 minutos (Canal Sur) com a millor programa d’actualitat; Pequeños pero no invisibles (Aragón Televisión) en la categoria d’entreteniment; TPA Noticias 1a edición (Televisión del Principado de Asturias), com a millor informatiu; Goyo González (conductor de Cifras y letras, que s’emet per set cadenes), millor presentador, i Ana Isabel Albares (Noticias 1, de Castilla la Mancha Televisión), millor presentadora.

Aquest dimarts, el consell de l’Acadèmia ja va donar a conèixer el premi Tota una Vida, que ha estat per al periodista José María Íñigo, en reconeixement a la seva trajectòria professional lligada al mitjà televisiu.