L’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió va fer públic divendres el nom de les persones guardonades amb la 13a edició dels Premis Talento. Entre els 15 premiats hi ha dos catalans: Montse Abbad, exdirectora de TVE Sant Cugat i actualment directora de continguts i programació de TVE, i Carles Checa, director creatiu de Televisió de Catalunya.

Entre els guardonats també destaquen els premis per a Silvio González i Paolo Vasile, consellers delegats d’Atresmedia i Mediaset, respectivament. Aquest últim, però, l’ha rebutjat perquè la “coherència” li impedeix acceptar-lo.

“Des de Mediaset España hem criticat en diverses ocasions el sistema de votacions, que desconeix sistemàticament grans èxits de les televisions privades, per la qual cosa no seria raonable rebre una distinció a títol personal, per més que provingui en aquest cas de la junta directiva”, va argumentar en una carta al president de l’Acadèmia.

Manuel Campo Vidal va treure importància a la renúncia de Vasile recordant que altres persones també l’havien rebutjat anteriorment, com l’exdirector general de RTVE, Jordi García Candau, i no havia passat res.

La resta de guardonats, són: Rodolfo Domínguez, director comercial de TVE; Miguel Sánchez Romero, director d’El Intermedio; Fernando Jerez, director general de Discovery Communications per a España i Portugal; el director i realitzador Eduardo Toral; Darío de la Peña, excoordinador secretari general de la OTI; Luis Fernández, director de producció de Cadenas Hispanas als EUA i expresidente de RTVE; Marta Cerame, directora audiovisual de l’Agència Efe; Nacho Rodríguez Márquez, president de l’Associació d’Historiadors de Televisió; Manuel Ovalle, reporter gràfic de TVE; Lary León, directora del Canal FAN3 (de la Fundació Atresmedia), i el realitzador Enrique Martí Maqueda.

Els premis Talento, que es lliuraran en una data propera al 21 de novembre, Dia Mundial de la Televisió, són proposats pels acadèmics i votats en secret per la junta directiva de l’Acadèmia.