El comitè professional dels Premis Iris del Jurat que atorga l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha fet públics els guanyadors de la segona edició. Entre els premiats hi ha els documentals Astral, realitzat per Jordi Évole i l’equip de Salvados (laSexta), i Spain in a day, una producció de Mediapro per a TVE dirigida per Isabel Coixet.

El documental Astral ha estat distingit per “donar visibilitat en prime time” a un tema com el dels refugiats al Mediterrani, i pel “caràcter social del projecte”, que va saltar de la televisió a les sales de cinema, donant-se la recaptació a l’ONG Proactiva Open Arms.

Per la seva part, Spain in a Day ha estat premiat per “ser un format innovador que ha implicat als espectadors gràcies a les noves tecnologies”, on Coixet construeix un relat de la vida quotidiana a partir de 404 vídeos (dels 22.678 vídeos rebuts) enregistrats per ciutadans de tot l’Estat en un mateix dia.

Enguany els Premis Iris del Jurat també han guardonat el programa MasterChef Celebrity de La 1; el documental Nacido en Siria, d’Hernán Zin (produït per Movistar+ i Canal Sur); el director de fotografia i il·luminació de la sèrie de TVE Reinas, Javier Salmones; i la cobertura del World Pride Madrid realitzada per Telemadrid.

El lliurament tindrà lloc el proper 24 d’octubre, en la mateixa cerimònia en què es donaran a conèixer els guanyadors de les diferents categories dels 19ens Premis Iris que voten els acadèmics.

El comitè professional dels Premis Iris del Jurat estava format per Montse Abbad, Carmen Domínguez, Blanca Vives, Beatriz Maesso, Valentín Carrera, Rafael Galán i Helena Resano.