El Consell de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió va votar en la reunió plenària de dijous passat els Premis Iris als programes i presentadors autonòmics del 2013. En la categoria de millor ficció, la guanyadora va ser la sèrie Polseres vermelles, de TV3.

La resta de premiats en les sis categories autonòmiques, són Oregón Televisión (Aragón TV), com a millor programa d’entreteniment; Primera página (Canal Extremadura), millor programa d’actualitat; l’especial Accidente Angrois (TV de Galicia), millor informatiu; Juan y Medio, com a millor presentador de programes per Menuda noche i La tarde aquí y ahora (Canal Sur), i África Baeta, millor presentadora d’informatius per Teleberri 15.00 h (ETB2).

Els guardons es lliuraran el proper 10 de juny en una gala al Gran Casino Aranjuez, on també es donaran a conèixer els guanyadors de les 20 categories que voten els acadèmics. Entre els nominats hi ha el programa de Salvados sobre l’accident de metro de València com a millor programa documental; el mateix Jordi Évole com a millor reporter; l’actor Peter Vives, per la sèrie El tiempo entre costures; l’actriu Michelle Jenner, per Isabel, i l’equip de caracterització i perruqueria de Crackòvia.

Enguany, el Premi Iris Toda una Vida a la trajectòria serà per a l’actriu i presentadora Mayra Gómez Kemp.