L’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha mostrat la seva preocupació davant l’obligació de tancar nou dels 24 canals de TDT estatals de les operadores privades abans del 6 de maig. Per això, s’ha ofert a mitjançar entre la Unió de Televisions Comercials Associades i el Ministeri d’Indústria en la recerca d’una solució “beneficiosa” per a totes les parts.

El president de l’Acadèmia, Manuel Campo Vidal, considera que el procés s’ha realitzat “sense un diàleg sincer i obert” entre el Govern espanyol, les operadores de televisió i la resta d’actors implicats. “És trist contemplar com totes les decisions que afecten el sector audiovisual, preses pels governs de qualsevol signe, arriben sense el diàleg i la negociació imprescindible en una societat democràtica”, assegura Campo Vidal.

L’Acadèmia de TV remarca que el tancament de més d’un terç de canals suposa una “reducció en la pluralitat informativa i d’oci” de la ciutadania, a més d’un “gran impacte econòmic” en tota la indústria audiovisual, cosa que segons l’entitat contribuirà a “agreujar encara més” la desocupació en el sector.

L’entitat també es mostra convençuda que la tecnologia 4G-LPE és “plenament compatible” amb l’existència de l’oferta actual de la TDT a l’Estat. “Això passa a tot Europa, on no es tanquen múltiplex, sinó que, per contra, s’estan obrint nous canals”, subratlla l’Acadèmia de TV.