Aquest dimarts, la direcció de l’ACN ha acomiadat quatre dels nou treballadors que té previst fer fora. La resta s’esperen per aquest dimecres. El comitè d’empresa considera que amb aquestes sortides se’ls retalla “exageradament”, perquè passaran dels gairebé 100 treballadors de principis del 2010 a poc més de cinquanta abans del proper estiu, ja que es continuarà amb la política de no renovar els contractes temporals que vencen, fet que en les properes setmanes provocarà la sortida de cinc treballadors més.

Els representants de la plantilla admeten que els “anys d’esplendor” de l’agència potser no eren una situació “real” i que potser estava construïda sobre una “base falsa”, però critica que ara es passi a “una austeritat excessiva que no respon ni a les necessitats del país ni a les exigències econòmiques”. A més, lamenten que els únics que pateixin les conseqüències són els treballadors “mentre els qui han pres decisions equivocades, o no n’han pres, segueixen asseguts a les seves cadires”.

L’estructura directiva es manté

En aquest sentit, el comitè critica que l’estructura directiva es mantingui “al màxim”, amb director, sotsdirector, cinc caps de redacció i dos caps de departament. Per als representants de la plantilla, aquesta és una estructura que “potser tenia sentit” amb gairebé 100 treballadors, però que “perd tota credibilitat” quan aquesta s’ha reduït a la meitat.

A més, el comitè d’empresa de l’ACN assegura que si la direcció hagués decidit deixar la seu de Via Laietana el passat 1 de gener haurien estalviat el “trauma” dels acomiadaments a la plantilla.

“Han preferit però quedar-se uns mesos més en aquesta redacció luxosa per no poder-la omplir ni amb els treballadors que es queden decebuts, emprenyats i cremats pel tracte de me menyspreu que s’ha rebut, injust i injustificat”, etziba.