El director general de l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA), Alexandre Fernández, i el director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Saül Gordillo, han signat un acord de col·laboració entre ambdues entitats per treballar en la creació d’un codi deontològic per a mitjans audiovisuals que garanteixi la credibilitat, el rigor i la qualitat a la internet catalana.

Fernández ha assenyalat que aquest acord permetrà a l’IQUA començar a definir el segell audiovisual, el qual ha d’establir indicadors de qualitat, confiança i transparència dins el sector. Segons ha dit, la definició d’un codi deontològic és necessària perquè es tracta “d’un dret, un deure i una demanda ciutadana”.

Per la seva banda, Saül Gordillo creu que la creació del codi és “un plantejament ambiciós que no té un resultat a curt termini”, però que ha de permetre “aixecar el nivell, detectar alguns dèficits i utilitzar amb coherència totes les potencialitats de la xarxa”. Segons Gordillo, és una manera de “combatre el tòpic que els continguts a internet són pitjors que en altres plataformes”.

Una altra de les línies de col·laboració entre l’IQUA i l’ACN serà la d’organització de jornades de debat i formació sobre aquest àmbit.