Carles Ayats, Lluís Gendrau i Alfons Udina, amb el president Artur Mas (Foto: Jordi Bedmar)

El passat dijous, el president Artur Mas va lliurar els Premis Nacionals de Comunicació 2013, que en la categoria de premsa el guardó el van compartir l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

El president de l’ACPG, Alfons Udina, en la seva intervenció, va destacar el “compromís” de l’associació en “els moments històrics que està vivint la nació catalana”. “El nostre compromís no és solament amb la llengua catalana, també ho és amb la defensa de la nostra cultura, les nostres institucions, el nostre patrimoni històric i natural”, va afirmar Udina.

El president de l’ACPG també va subratllar la importància de la premsa de paper gratuïta de proximitat dins la societat catalana, ja que ocupa els dos primers llocs de mitjans llegits, en 34 comarques de Catalunya “establint un vincle necessari i imprescindible amb la ciutadania”.

Així mateix, Udina va fer referència al creixement dels mitjans digitals catalans, remarcant que, en una època de canvis tecnològics i polítics d’abast nacional i europeu, les associacions de premsa catalanes i els seus mitjans “s’esforcen per seguir oferint a la ciutadania l’aportació d’una informació veraç, professional, crítica, contrastada i actual”.

Finalment, Udina va fer referència al procés de federació que estan vivint les tres associacions catalanes, el qual, va dir, significarà “un avenç significatiu en les relacions dels mitjans de comunicació més acostats a la ciutadania amb les administracions, la societat catalana i entre els mateixos mitjans”.