L’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD) considera abusiva i irresponsable l’actitud del Ministeri de Medi Ambient de convocar un concurs per crear un logotip per una campanya contra el canvi climàtic a estudiants de publicitat, màrqueting i disseny menors de 25 anys.

En una carta adreçada a la nova ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, el president de l’ADG-FAD, Álvaro Sobrino, assegura que la convocatòria d’un concurs entre estudiants per tal d’eludir la contractació d’un professional del sector no és una bona idea, i pregunta a la ministra si, en cas que el ministeri necessités un biòleg o un arquitecte, farien servir el mateix procediment.

“Si això fos un ecosistema, els éssers vius dissenyadors estaríem condemnats a l’extinció amb depredadors com el seu ministeri”, conclou la nota.

Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de denúncies que porta a terme aquesta entitat, especialment davant l’Administració, per conscienciar els convocants i dignificar la tasca dels professionals de la comunicació visual.

En aquest cas, el concurs convocat per Medi Ambient porta per nom Crea tu eslogan por el clima i té com a objectiu l’obtenció d’un eslògan i logotip que serveixin d’elements identificatius de totes les accions de difusió i comunicació que porti a terme la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic per sensibilitzar l’opinió pública.

L’ADG-FAD també lamenta el premi pel guanyador del concurs: un trimestre gratis a l’escola privada Miami Ad School. En aquest sentit, suggereix que tindria més sentit que el guanyador pogués escollir una escola que s’adaptés a les seves necessitats curriculars.