La previsible pujada de l’IVA sembla que no neguiteja l’Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE). Així ho ha deixat a entendre el seu president, Conrado Carnal, que aquest dimecres s’ha mostrat confiat que el Govern espanyol mantindrà per a la premsa el tipus superreduït del 4% i no el pujarà al 8%. La “sensibilitat” que l’Executiu de Rajoy hauria mostrat les darreres setmanes davant la situació del sector el fan pensar que els diaris no figuraran entre els productes als quals se’ls augmentarà l’IVA.

Segons Carnal, una pujada de l’impost dels diaris “aniria contracorrent del recolzament unànime dels demès governs i institucions europees cap a un IVA superreduït i fins i tot zero per als periòdics”, ha assegurat. En aquest sentit, el president de l’AEDE ha recordat que, el passat novembre, el Parlament Europeu va instar la Comissió Europea a equiparar i reduir al màxim els tipus impositius de publicacions culturals impreses i digitals.

Conrado Carnal ha avisat que qualsevol pujada de l’IVA de la premsa provocaria un descens “immediat” en la venda de diaris, els quals podrien acabar reduint la seva recaptació, i agreujaria els efectes de la davallada publicitària.

Aquest dimarts, el president executiu d’Unidad Editorial i president de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA), Antonio Fernández-Galiano, ja va apel·lar a la “sensibilitat”del Govern espanyol perquè no augmenti l’IVA superreduït. Segons ell, una pujada al 8% seria “afegir problemes” a un sector que ja passa per “dificultats serioses”.

Font: Servimedia