digital mòbil tauleta tablet ordinador media mitjansL’Associació Espanyola d’Editorials de Publicacions Periòdiques (AEEPP), que des del principi s’ha posicionat contra la reforma de la Llei de propietat intel·lectual proposada pel Govern espanyol, ha demanat la suspensió de la seva entrada en vigor fins que no estigui redactat el reglament que l’articula. A més, proposa la constitució d’una mesa de negociació amb tots els sectors afectats per aconseguir “un consens que mai es va intentar” i que considera “imprescindible” per a una llei que “afecta tan decisivament” la societat digital.

Les peticions de l’AEEPP es produeixen després del tancament a l’Estat de Google News i d’altres agregadors de notícies com ara NiagaRank. L’Associació afegeix que “l’absència de diàleg” i “l’obstinació” per aprovar el projecte “danya la imatge” d’Espanya i perjudica la presència de les informacions i els mitjans, amb el “conseqüent dany a l’activitat econòmica i l’ocupació en un sector, com el digital, decisiu per al present i el futur”.

L’AEEPP avisa que l’absència de definició sobre tarifes i condicions en què ha d’executar-se la normativa, postergades fins a l’elaboració d’un reglament que encara no té esborrany, produeix una “incertesa gravíssima i una inadmissible inseguretat jurídica” a les empreses.