El Triangle, Berguedà Actual i El 7manari Digital van publicar el contingut de dos correus electrònics vinculats a l’execució d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’aprovació d’una llicència urbanística a Cercs, cosa que no ha agradat a l’Ajuntament, on l’alcalde és el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. Així que el consistori ha decidit presentar una demanda contra els tres periodistes que van redactar la informació i contra la persona a qui acusa de passar als mitjans una còpia del correu.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) assenyala que es tracta d’una mesura que s’ha d’interpretar com un “atac” al dret a la informació de la ciutadania. L’organització considera que els periodistes demandants i les publicacions per a les quals treballen “només han complert amb el seu deure professional, donant a conèixer una informació d’evident interès públic”. En aquest sentit, remarca que les notícies publicades no es refereixen a qüestions privades de les persones implicades, sinó que, en el cas del secretari municipal, estan vinculada a l’exercici del seu càrrec.

Per tot plegat, l’SPC demana al jutjat que tramita aquest sumari que arxivi les diligències iniciades i tanqui un afer que a assegura “no hauria ni d’haver estat admès a tràmit”.