L’equip de govern de la Llagosta proposarà en el ple municipal de finals de novembre la sortida de l’Ajuntament del Consorci Teledigital Mollet, que gestiona el canal Vallès Visió. Si el ple aprova la proposta, la mesura seria efectiva a partir de l’1 de gener i seguiria les passes de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, que el va abandonar a principis d’aquest any.

El principal argument per sortir del Consorci és “l’elevat cost econòmic”, afirma l’equip de govern (ICV-EUiA, CiU i CPLL). El 2011, el consistori va pagar uns 132.000 euros i aquest any han estat 82.000, la mateixa quantitat que hauria de pagar al 2013 després que s’hagi prorrogat el pressupost, que és de 972.000 euros. El regidor de Comunicació de la Llagosta, Jordi Alonso, s’hi va oposar.

Prioritzar altres despeses

“Amb l’actual situació econòmica, al 2013 no podem fer front a una despesa de 82.000 euros sense que això tingui repercussió en altres serveis municipals de primera necessitat”, ha afirmat Alonso per justificar la sortida de Vallès Visió.

El regidor de Comunicació lamenta que el consistori hagi d’abandonar el Consorci Teledigital Mollet després dels “esforços” realitzats per ser-hi, però apunta que el seu cost és “molt elevat” i que s’han de “prioritzar les despeses per garantir el funcionament d’altres serveis més importants per a les persones”.

Vallès Visió va iniciar les seves emissions regulars el 25 de març del 2010 i, a banda de la Llagosta, formen part del seu Consorci les poblacions de Mollet, Parets, Montornès, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Vallromanes.