El consell d’administració de Manlleu Mitjans de Comunicació va decidir el passat dijous dissoldre l’empresa municipal, acomiadar els cinc treballadors, i reformular els dos mitjans municipals, Ràdio ManlleuElTer.net.

En aquest darrer punt, la intenció de l’Ajuntament és recuperar les essències fundacionals de l’emissora, atorgant als dos mitjans un caràcter exclusivament manlleuenc (sense intentar competir amb mitjans comarcals) i centrant-se en una programació cívica i cultural, segons informa Osona.com. La revista bianual impresa El Ter es continuaria editant.

L’objectiu d’aquestes mesures és reduir els costos dels mitjans locals, ja Manlleu Mitjans de Comunicació va tenir un pressupost de gairebé 290.000 euros el 2010. El procés de dissolució de l’empresa municipal s’iniciaria en breu i es faria efectiu en uns tres mesos.

Per a l’equip de govern (ERC i ICV-EUiA) es busca redimensionar els mitjans, que asseguren que no desapareixeran. En canvi, el PSC assegura que es tracta d’un “tancament encobert”. Segons el mateix digital elter.net, els treballadors encara no han estat informats. Per aquest motiu, l’alcalde, Pere Prats, els ha convocat aquest dilluns a la tarda i ha acusat els socialistes de les filtracions a la premsa.