El govern municipal ha mostrat el seu suport i confiança en l’equip directiu de Ràdio Sabadell, així com en el conjunt de professionals de l’empresa. El pronunciament arriba dies després que un grup de treballadors denunciés la “politització” de l’emissora, les constants “coaccions i amenaces” que pateixen, la “precarietat” de les condicions laborals i una “gestió lamentable”.

L’executiu assegura que “ha estat i és sensible a les reivindicacions laborals de qualsevol col·lectiu de treballadors”, especialment els municipals, però argumenta que el nou model que es vol implementar a Comunicacions Audiovisuals de Sabadell “pot implicar canvis organitzatius, de perfils professionals i de distribució horària de la feina”, això sí, “amb respecte a unes condicions de treball adequades”.

Amb tot, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell es compromet a establir un espai de diàleg amb la plantilla per tal de trobar conjuntament una solució al conflicte, segons explica en un comunicat.

Voluntat de millora i de transparència

El govern municipal defensa que fins ara el conjunt de “decisions clau” pel que fa a Ràdio Sabadell s’han realitzat d’acord a una voluntat de “millora de les condicions laborals, bon govern i la qualitat democràtica”. En aquest sentit, assenyala que la voluntat política respecte a l’emissora és de “màxima obertura i transparència”.

Així, recorda que el nomenament de la directora de la ràdio, Montse Pérez, va rebre el suport d’una majoria qualificada del ple municipal, i que la selecció de la cap d’operacions, Carme Matamala, es va fer amb un procés obert. També destaca que s’ha “reorientat” el pla d’empresa perquè tots els treballadors que formin part de l’estructura tinguin contracte laboral.

Finalment, l’executiu municipal considera una “irresponsabilitat” les peticions de dimissió expressades per alguns grups polítics de la ciutat: “Semblen més orientades a desestabilitzar la ràdio que no pas a contribuir en l’avançament cap a una ràdio pública i de qualitat”, assegura. A més, lamenta “els intents d’ús polític i partidista del que poden ser reivindicacions legítimes de la plantilla”, tant en el passat com ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram