Pont del Nin, seu del Diari de Vilanova.Malgrat tots els esforços, el Diari de Vilanova no s’en surt. A finals de febrer, la seva editora va reobrir el concurs de creditors presentat fa tres anys, de manera que, si no es troba un comprador abans de finalitzar el procés concursal, el periòdic degà de la premsa a l’Estat haurà de tancar. De moment sembla que ja hi ha hagut algun interessat en l’operació, però sense que s’hagi concretat res ni n’hagin transcendit més detalls.

A aquesta situació s’hi ha arribat per la impossibilitat del Diari de fer front als pagaments establerts en el primer concurs de creditors, segons explica la seva directora de comunicació, Eulàlia Sòria. Sol·licitat el febrer de 2012, l’editora en va sortir el novembre del mateix any després d’arribar a un acord amb la majoria de creditors; el conveni aprovat no contemplava cap quitança i preveia un termini de pagaments de fins a vuit anys, però mantenint el nivell d’ingressos, cosa que no s’ha produït.  

Per intentar complir amb els creditors, la direcció del Diari de Vilanova va plantejar una reducció salarial de la plantilla, formada per 16 treballadors, però al final no es va arribar a cap acord, assenyala Sòria.    

Llastat per un important deute, la davallada de les vendes i de la publicitat no s’ha vist compensada per la disminució de costos que l’editora ha aplicat durant els darrers anys, inclosos diversos expedients de regulació, el primer dels quals el 2009. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram