Amb la incorporació de lliureimillor.cat, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha arribat als 250 associats, dels quals 138 són capçaleres digitals i 112 en paper. L’AMIC destaca que, d’aquesta manera, es consolida com l’organització líder del sector. Durant el darrer trimestre, l’AMIC ha crescut de manera considerable amb la incorporació de 26 nous mitjans, 14 de digitals i 12 impresos.

Dels digitals, sis són territorials (aguaita.cat, Mollerussa.tv, Tàrrega.tv, elperiodic.ad, elcargol.com i lamanyana.cat) i vuit temàtics (catalunyareligió.cat, weloba.cat, festadirecte.cat, latornada.cat, vidactiva.cat, geopolítica.cat, tasta.cat i lliureimillor.cat). Quant als mitjans en paper, nou són publicacions gratuïtes (Notícies del Matarranya, Anoia Diari, Viu a Fons Reus, D’aquí, La Fura, SantCugat Magazine, AnoiaMagazín, Se7accents i Tasta.cat) i tres de pagament (La Mañana, Periòdic d’Andorra i Diari de Terrassa).

144 mitjans auditats

Un dels objectius de la junta de l’AMIC és la professionalització dels mitjans associats, i posa com a exemple l’acord amb OJD/PGD per fomentar el control del tiratge i la difusió de les publicacions en paper. Fruit d’aquest acord, que compta amb unes condicions avantatjoses per als mitjans associats, es preveu que una vintena de publicacions associades s’incorporin properament al control d’OJD/PGD.

Actualment, dels 250 mitjans associats a l’AMIC, 144 s’auditen: 68 capçaleres impreses ho estan amb OJD/PGD i 76 digitals compten amb el control d’OJD interactiva. En total, els mitjans en paper de l’AMIC sumen una audiència de més d’1.448.000 lectors, mentre que els digitals acumulen més de 7.783.000 usuaris únics.