L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) ha atorgat la vuitena edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista al periodista britànic David Gardner, editor de la secció internacional del Financial Times.

A més, ha estat distingit el Col·lectiu Emma amb la menció honorífica, instaurada l’any passat. El lliurament tindrà lloc el proper 30 de maig a la seu de les Institucions Europees a Barcelona.

L’APEC destaca que la trajectòria de Gardner el converteix en “un referent de professionalitat, independència, compromís i esperit europeista”. A més, valora “molt positivament” que el Financial Times enviés Gardner a cobrir “el trencaclosques” de les actuals relacions Catalunya-Espanya en el marca de la UE. Segons l’Associació, el seu treball és el que “millor dibuixa la realitat i aporta més matisos”.

Sobre el Col·lectiu Emma, l’APEC destaca que ajuda als periodistes de tot el món a “afinar el punt de vista” de la informació que surt sobre Catalunya en els mitjans internacionals. A més, remarca que la seva tasca ajuda el país a explicar-se al món en un moment que la majoria dels periodistes que parlen de la realitat de Catalunya no beuen de fonts pròpies catalanes.