L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha distingit la periodista Griselda Pastor amb la 13a edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista. El jurat ha valorat la llarga trajectòria de pastor com a corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les.

El veredicte també destaca “l’energia i passió que posa en les seves cròniques radiofòniques” i “l’esforç professional de treballar en el mitjà ràdio a Brussel·les per sintetitzar i explicar l’actualitat europea”.

L’APEC lliurarà el Premi Ernest Udina 2018 el 15 de juny en un acte a la seu de les Institucions Europees a Barcelona. El guardó consistirà en una escultura de l’artista Enric Pladevall i un retrat del dibuixant Oriol Malet.

Enguany, l’Associació vol reconèixer la feina dels corresponsals catalans que treballen a Brussel·les “en unes condicions molt més precàries que fa un temps i que els aboca, en alguns casos, a situacions laborals intolerables”.

Griselda Pastor és corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les des de 1998, tasca per la qual ja va ser reconeguda el 2004 amb el Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga. Anteriorment la periodista s’havia fet càrrec de la informació política a SER Catalunya des de Ràdio Barcelona (1990-1998), on va arribar procedent dels estudis de l’emissora a la seva ciutat natal, Tarragona, on també exercia de corresponsal de l’Agència Efe.