El 2010, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va rebre una aportació pública de 341 milions d’euros al seu pressupost. Segons el pla aprovat pel consell de govern aquest dimecres, per al 2011 es preveu que l’aportació caigui fins als 308,5 milions, mentre que per al 2012 baixaria dels 300. per això l’ens haposat fil a l’agulla per aprimar de forma dràstica la seva estructura.

Un de les primeres mesures serà efectiva aquesta mateixa primavera, quan part dels serveis de la CCMA deixin el carrer Ganduxer de Barcelona amb destí a la seu de TV3 a Sant Joan Despí, a Catalunya Ràdio o a l’edifici Imagina, a un immoble que l’ens té llogat a Esplugues de Llobregat durant 10 anys. Per a l’estructura corporativa es vol demanar a la Generalitat un lloguer més econòmic per estalviar uns 300.000 euros anuals (la seu actual de Ganduxer costa 600.000 euros de lloguer a l’any).

Tal com va avançar la consellera de la CCMA Anna Balletbò en una entrevista a Comunicació 21 fa un mes i mig, la Corporació ha tancat els comptes del 2010 amb un dèficit de 7 milions d’euros, tot i una contenció de la despesa de 22 milions. Ara, però, es vol ser més contundent i per això, entre altres mesures, s’ha aprovat una retallada del 5% dels salaris, de manera que tots els treballadors de les diferents empreses de l’ens veuran reduïdes les nòmines: fins ara la reducció dels salaris públics només havia afectat els treballadors de la CCMA i La Marató.

Les reduccions salarials també perseguirien esquivar l’ERO que tant havia sonat des de l’arribada de CiU al Govern (algunes veus parlaven de fins al 33%). A banda, també es preveu que aquest mateix any hi hagi una reducció de càrrecs directius: “No seran ni 50 ni tampoc 10”, va afirmar Enric Marín a El Periódico.

De moment, el consell de govern ja ha informat el comitè d’empresa de Televisió de Catalunya de les mesures aprovades –amb 11 vots a favor i l’única abstenció de Josep Vinyeta, conseller a proposta d’ICV. Aquest dijous ho farà a la resta de representants dels treballadors de les empreses de la CCMA, excepte els de Catalunya Ràdio, que seran informats dilluns.

Font: El Periódico / Ara