L’Associació de Productores de les Balears (APROBA), que juntament amb l’altra agrupació de productores, l’APAIB, va proposar José Manuel Ruiz com a nou director general d’IB3, ha anunciat la seva sortida de MesAudiovisual, organització que aplega des del maig tot el sector de l’arxipèlag.

Després que el Govern adoptés Ruiz per substituir el dimissionari Jacobo Palazón, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB), que també forma part de la Mesa, va denunciar que no se l’havia informat de la proposta i que tot plegat havia estat “una posada en escena per transmetre un teòric consens”. A banda, algunes veus denuncien que el nom de José Manuel Ruiz, exsenador i exregidor del PP, havia estat pactat prèviament pel Govern i les dues grans associacions de productores.

Ara, el president de l’APROBA, Francisco Berga, ha anunciat que l’associació deixa MesAudiovisual perquè ja no és necessària. “Es va crear en un moment en què tots teníem objectius comuns, però el panorama ha canviat i desgraciadament aquests objectius no només no són comuns, sinó que en ocasions són contraposats”, va justificar Berga, segons recull el diari Última Hora.