A partir d’aquest dilluns, el diari Ara ofereix un nou servei als seus subscriptors premium a través del web i tauletes. En concret, a les 23 h avançarà en format PDF les informacions maquetades que ja estan tancades de l’edició de l’endemà, així com els articles de fons, columnes d’opinió i contraportada. Només hi faltaran els temes que encara s’han d’acabar d’enllestir.

El nou servei, que no té un cost addicional, busca adaptar-se al ritme informatiu actual i als nous hàbits de lectura dels usuaris. A més, posa els continguts de l’edició de l’endemà a l’abast dels lectors abans que la resta de rotatius.

“Les dades demostren que els models de premsa digital moderna més exitosos són els que adapten la tecnologia als hàbits i costums dels usuaris, sense perdre de vista la dotació de valor afegit a cadascun dels formats”, afirma l’Ara sobre un servei que neix arran del fet que la quantitat d’usuaris digitals del diari és la que més creix, superant les 5.000 persones.

El seu director, Carles Capdevila, assegura que la iniciativa demostra l’aposta del mitjà per “radicalitzar el model digital”, separant els ritmes de producció del diari de les rotatives i acostant-lo “al millor per a l’usuari”.