Seguint les passes de l’edició valenciana del diari Ara, l’Ara Balears deixarà de distribuir-se als quioscos de dilluns a divendres a partir del proper 15 de setembre. Així doncs, l’únic diari imprès de les Illes Balears íntegrament en català, tan sols es distribuirà en paper dissabtes i diumenges. La capçalera va néixer el 23 de maig de 2013 com a relleu del Diari de Balears.

El mitjà explica que, a partir del 15 de setembre, l’edició digital millorarà “notablement” durant tota la setmana, informant de manera “més dinàmica, completa i participativa”. Per la seva part, les edicions en paper de dissabte i diumenge tindran més pàgines i es potenciaran els continguts d’anàlisi, l’opinió, les entrevistes i els reportatges, així com les seccions de cultura, educació, economia i territori.

Nous hàbits de consum

L’Ara Balears, que vaticina que la majoria de diaris aniran eliminant les edicions d’entre setmana en un futur no gaire llunyà, argumenta el canvi per adaptar-se als nous hàbits de consum dels lectors. Amb tot, en la decisió hi tenen molt a veure les baixes vendes d’exemplars (conseqüència d’aquests nous hàbits), com ja va passar amb l’edició per al País Valencià de l’Ara.

Per compensar els subscriptors, aquests trobaran a l’arabalears.cat, cada dia, a les 21 h, un espai exclusiu amb la informació del dia que marcarà l’actualitat de l’endemà: el tema del dia, les notícies clau de la jornada, observatoris, editorial, articles d’opinió, una línia directa amb la redacció i un seguit de propostes per entendre millor què ha passat i què està per arribar a les Balears i a la resta del món.