El diari Ara ha estrenat una nova eina que recomana a cada lector registrat els articles que més li poden interessar en funció dels continguts que ha consumit anteriorment. L’aplicació El Meu Ara recorda les notícies que ha llegit cada usuari del web, crea el seu perfil, i a través d’un algoritme matemàtic compara els seus gustos amb els dels altres lectors i proposa els temes que encara no ha consultat però que li podrien interessar.

Amb tot, el diari remarca que en cap cas l’algoritme comparteix les dades amb altres usuaris ni les utilitza amb cap altra finalitat que afinar la cerca adaptada a cada lector. L’objectiu de la nova eina és convertir l’Ara en un mitjà “més proper al lector, més personalitzat i més social”.

L’algoritme va acumulant dades a mesura que el lector navega pel web, així que com més continguts llegeixi més acurades seran les recomanacions que rebi. Les propostes d’El Meu Ara s’actualitzen cada hora amb els nous continguts que s’afegeixin al portal, de manera que pot presentar nous suggeriments contínuament.

De moment, l’aplicació només està disponible a través del web, tot i que també té en compte els continguts consultats des de dispositius mòbils i aplicacions.