Coincidint amb els seus primers 50 números, el diari Ara ha fet públic les xifres de vendes del mes de desembre. Segons , l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), el nou rotatiu va vendre 22.717 exemplars diaris de mitjana de l’1 al 31 del mes passat.

Si aquestes xifres es comparessin amb les darreres disponibles de la resta de diaris (corresponents a l’OJD de novembre), l’Ara es situaria en quart lloc en nombre de vendes a Catalunya per darrere de La Vanguardia, El Periódico i El País.

Amb tot, l’Oficina de Difusió no farà públiques les dades de l’Ara fins tres mesos després que el diari sortís per primera vegada al carrer, i a més no inclouran les vendes dels primers 16 dies, segons la norma que aplica a totes les noves capçaleres.

La setmana passada, OJD Interactiva va donar a conèixer les dades de desembre dels mitjans digitals, les quals situaven l’Ara.cat com el digital d’informació general en català que va rebre més visites, per davant del 3cat24. També és el diari en català líder en seguidors a les xarxes socials.

Per al president de l’empresa editora, Oriol Soler, aquests resultats “confirmen que hi ha un espai important per a una nova etapa de la premsa escrita al nostre país”. Soler també destaca al mateix Ara que “l’onada sobre la qual creix aquest projecte no és només mèrit propi sinó del moment que viu el país i el món”.

De cara als propers dies, el diari s’està plantejant fer petits retocs tant en la versió en paper com en la digital, els quals tindrien en compte els comentaris dels seus lectors. Els suggeriments es poden enviar al correu electrònic [email protected].