Després de 16 anys, el 22 de maig serà el darrer dia en què els lectors puguin adquirir el Diari de Balears als quioscos. L’endemà, però, s’estrenarà un nou producte, l’Ara Balears, que agafarà el seu relleu com a únic diari en català a les Illes. L’operació suposa un pas més en la relació entre ambdues editores, que des del 20 novembre del 2011 distribuïen conjuntament les dues capçaleres a les Illes.

L’acord ha estat possible després que un grup de periodistes i emprenedors mallorquins hagi impulsat la constitució d’una societat per posar en marxa una publicació pròpia a les Illes a partir dels mateixos criteris professionals del diari Ara, del qual mantindrà part dels continguts i el mateix entorn informàtic. Al projecte també hi són, és clar, Edició de Premsa Periòdica Ara i Hora Nova (del Grup Serra).

La majoria de capital social de la nova societat editora prové d’accionistes balears (més de 50), entre els quals hi ha una minoria accionarial del Grup Serra, que mantindrà en propietat la capçalera dBalears per endegar noves iniciatives de comunicació. Amb tot, el projecte continua obert a la incorporació de més accionistes.

Seguint el model de l’Ara

El nou mitjà, dirigit per Catalina Serra, seguirà el model multiplataforma de l’Ara, amb una redacció integrada que elaborarà la informació pensant en tots els formats de consum (paper, web i dispositius mòbils). De fet, la informació digital i la presència a les xarxes socials seran una de les prioritats de la nova capçalera, seguint el camí marcat per l’Ara.cat, amb més d’1,2 milions d’usuaris únics al mes.

A més de l’equip de periodistes impulsors de la nova capçalera, se sumaran al projecte part de la redacció i dels col·laboradors del dBalears. L’objectiu és fer un diari plenament balear, posant èmfasi amb les notícies de proximitat i complementar-les les informacions nacionals i internacionals provinents de l’Ara. Del germà gran català també s’incorporaran alguns suplements que actualment no arriben a les Illes.

El projecte es va presentar aquesta diada de Sant Jordi amb una edició especial de vuit pàgines.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram