L’entitat Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC) demana una major qualitat en els continguts dels canals temàtics dirigits al públic juvenil i critica que els les cadenes Neox i MTV emetin programes de telerealitat “amb joves frívols, obsessionats amb l’aspecte físic i el sexe, sense inquietuds intel·lectuals, ni compromesos amb causes solidàries”.

L’associació valora que la multiplicació de canals arran de la implantació de la TDT ha permès programacions específiques per a públics concrets fins ara oblidats per les cadenes generalistes, però assegura que les televisions temàtiques que es dirigeixen als adolescents “no acaben de suplir el buit que existia” i que projecten una imatge “distorsionada” dels joves, la qual cosa pot influir-los “negativament”.

A més, el TAC subratlla que “l’àmplia oferta i alguna de gran qualitat” dels canals infantils, com ara el Super3, Clan TVE i Disney Channel, contrasta amb l’oferta “mediocre i de vegades ofensiva” de les temàtiques juvenils.

L’entitat cita com a exemples els espais Embarazada a los 16, The City, My new BFF i Diario adolescente, d’MTV, i Next, Invasores i Física o química (reposicions en horari infantil), de Neox.