Malgrat reconèixer la tasca de vigilància, control i sanció en l’àmbit televisiu desenvolupat per la Secretaria d’Estat per la Societat de la Informació (SETSI), l’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) considera que el model actual és “clarament insuficient”.

Per això, ha demanat que el nou ens regulador audiovisual, que estarà integrat en la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, actuï “amb un perfil més homologable” al dels consells audiovisuals existents en la majoria de països europeus.

Per a l’AUC, la prova més evident d’aquesta “insuficiència” és que ni la via administrativa ni la voluntària han aconseguit eradicar de la franja televisiva de la tarda el programa Sálvame, el qual considera que incompleix clarament la normativa, ni altres continguts per adults emesos en horari de protecció infantil. En aquest sentit, recorda que es tracta d’un fenomen cada cop més estès per la redifusió de programes en diferents cadenes.

Demana reformar el Codi d’Autoregulació

Quant al Codi d’Autoregulació de Continguts Televisius i Infància, l’AUC, que participa en la seva comissió mixta de seguiment, considera que hauria d’experimentar una “profunda transformació” per adequar-se a les exigències de la legislació i de les autoritats europees perquè, entre altres, les televisions no siguin com fins ara “jutge i part” a l’hora de decidir si elles mateixes incompleixen la normativa.