L’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) considera que, en termes generals, les condicions imposades per la Comissió Nacional de la Competència (CNC) a la fusió per absorció de La Sexta per part d’Antena 3 són “raonables”.

En aquest sentit, argumenta que estan orientades a “desagregar” l’oferta del grup resultant; impedir barreres en la gestió dels múltiplex i mitjançant acords amb tercers; limitar la gestió dels drets, i establir un sistema de transparència informativa.

Demana revisar les condicions de la fusió entre Telecinco i Cuatro

Amb tot, l’organització demana un “estret” seguiment de les condicions de la fusió per evitar incompliments, i que, d’acord amb el nou escenari, es revisin les condicions de la “fusió” de Telecinco i Cuatro “per si calgués adequar-les en algun aspecte” a les establertes per a Antena3 i La Sexta.

Per a l’AUC, les fusions suposen “un empobriment de l’oferta televisiva que redunda en perjudici dels espectadors”, tot i que diu entendre “la necessària viabilitat” del negoci audiovisual.

A banda de la concentració d’operadors, l’Associació tem la pèrdua de “varietat i qualitat” dels continguts que afecti les cadenes “més alternatives”, i posa com a exemple la “mala experiència” de Cuatro després de ser adquirida per Telecinco.