L’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) s’ha dirigit a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació (SETSI) per denunciar la proliferació de canals de TDT d’àmbit local que emeten continguts que incompleixen la Llei General de la Comunicació Audiovisual, i li ha demanat que analitzi i abordi la situació en coordinació amb les comunitats autònomes.

Segons l’associació, en alguns casos aquests canals “ofereixen un servei de tarot o altres tipus de presumpta endevinació durant 24 hores”, sense tenir en compte la normativa, que “només permet l’emissió de continguts relacionats amb l’esoterisme i les paraciències entre les 22 i les 7 h”. Per l’AUC, es tracta en essència de “programes de televenda”.

A més, segons denuncia, algunes d’aquestes cadenes també ofereixen “anuncis de contactes sexuals al llarg de tot el dia, malgrat que es tracta de continguts d’adults que per llei només poden difondre’s entre les 22 i les 6 h i, fins i tot, si es consideressin continguts de caràcter pornogràfic, no podrien difondre’s en obert”.

En un comunicat, l’AUC explica que aquests anuncis de contactes en molts casos apareixen “de manera simultània amb els continguts de vidència, amb altres continguts de televenda o fins i tot amb programació convencional, bé mitjançant pantalla dividida, bé superposats al programa per si mateix”.

Per tot plegat, l’Associació d’Usuaris de la Comunicació ha demanat al Ministeri d’Indústria que intervingui mentre no es creï el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA), ja que de moment és l’únic òrgan a l’Estat amb capacitat de “vigilància, control i sanció” per l’incompliment de la Llei General de la Comunicació Audiovisual.