RTVE pot continuar licitant pels drets esportius sempre que no siguin incompatibles amb la seva missió de servei públic. Així ho palesa una sentència de l’Audiència Nacional, segons ha fet públic la Corporació. La sentència s’ha produït arran d’un recurs presentat per Telecinco contra una resolució de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, que havia arxivat la seva petició perquè s’obligués a TVE a retirar l’oferta presentada per adquirir els drets de la Champions League del 2012 al 2015.

En la seva petició a la SETSI, la cadena de Mediaset argumentava que RTVE va incomplir la Llei de finançament de l’ens i la Llei general de comunicació audiovisual al presentar una segona oferta per l’adquisició dels drets, acusant-la de sobrelicitar sabent que altres operadores havien presentat propostes.

En la seva desestimació del recurs, l’Audiència Nacional considera que si hi va haver una segona oferta és perquè la primera va quedar deserta, i no observa una inflació artificial del preu. A més, en la seva sentència, assenyala que la llei no prohibeix licitar pels drets, sinó només sobrecotitzar o sobrelicitar.

Els drets de la selecció espanyola, en disputa

L’Audiència també remarca que, encara que els drets del futbol tinguin un alt valor comercial, no resulta incompatible amb la missió de servei públic, ja que es tracta d’esdeveniments “d’interès” esportiu i general.

No és l’única enganxada que RTVE ha tingut pels drets esportius. La setmana passada, la Unió de Televisions Comercials Associades va acusar TVE de “trencar el mercat” i “incomplir” la llei al presentar una oferta per adquirir els drets de la selecció espanyola de futbol per als partits classificatoris de l’Eurocopa i el Mundial. Per a la patronal de les privades, la televisió pública “desvirtua la llei de l’oferta i la demanda” i crea un escenari de “competència deslleial finançat pel contribuent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram