El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, ha citat a declarar la periodista Bibiana Ballbè i l’escriptor i guionista Jair Domínguez per la seva intervenció en el polèmic episodi de Bestiari il·lustrat emès pel 33 el passat 9 d’octubre.

El magistrat especifica que ambdós han de presentar-se al jutjat acompanyats d’un advocat, però no aclareix si declararan com a testimonis o imputats.

En el seu escrit, Gómez Bermúdez demana als deganats de Barcelona i Girona que un jutjat de la capital catalana i un altre de Figueres prenguin declaració a Ballbè i Domínguez, respectivament, de manera que no s’han de desplaçar a Madrid.

El magistrat ha pres aquesta decisió després que la setmana passada la Fiscalia li traslladés les diligències en considerar que en el polèmic capítol es podria haver produït un delicte contra la Corona espanyola.

Denúncia de Manos Limpias

La denúncia davant la Fiscalia la va presentar el sindicat ultradretà Manos Limpias. En concret, va denunciar Jair Domínguez com a “autor material” d’un delicte contra la Corona; d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, i d’un altre per ofenses i ultratges a Espanya.

A més, Manos Limpias també va denunciar com a “cooperadors necessaris” la presentadora Bibiana Ballbè; la directora del programa, Mai Balaguer (que va dimitir l’endemà de l’emissió del programa); l’escriptor i Mosso d’Esquadra, Marc Pastor (que apareixia practicant tir amb Domínguez abans de l’escena de la polèmica), i el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent.