Aquesta setmana el grup Prisa ha patit tres revessos judicials. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid establís indemnitzacions de 45 dies per any treballat i un topall de 42 mensualitats en l’ERO a l’àrea corporativa, han arribat dues sentències desfavorables més, una sobre la vaga de la plantilla de Prisa Brand Solutions i l’altra sobre la pujada de l’IPC als treballadors de la radio.

En el cas Prisa Brand Solutions, la Sala del Social de l’Audiència Nacional sentencia que Prisa va vulnerar el dret de vaga de la plantilla i la llibertat sindical, i condemna l’empresa a indemnitzar amb 1.800 euros CCOO (que va presentar la demanda), a més d’instar-la a no repetir aquest tipus d’actuacions.

Els fets es remunten al passat 28 de setembre, quan el comitè d’empresa va convocar una vaga de 24 hores que van secundar 82 treballadors d’una plantilla de 219. CCOO va denunciar la direcció per fer assumir als treballadors que no van secundar vaga la feina dels que sí la van fer, de manera que l’activitat de l’empresa no se’n va ressentir, doncs es van emetre gairebé les mateixes ordres de publicitat que el mateix dia de la setmana anterior. L’AN sentencia que els treballadors que no fan vaga no poden substituir la feina dels seus companys i que la direcció no pot imposar que les assumeixin.

A banda, la Sala del Social de l’Audiència Nacional ha reconegut el dret dels treballadors d’Unión Radio a rebre els increments de l’IPC que marcava el conveni i que l’empresa no va actualitzar des de l’1 de gener del 2012. En aquest cas, el comitè intercentres demanava que s’abonés l’1,4% d’increment de l’IPC que mancava sobre el sou cobrat el 2011 (la resta fins al 2,4% sí es va pagar), i l’1,5% corresponent al 2012.