L’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) ha demanat a l’Executiu de Francesc Antich que aprovi “de manera urgent” el Pla de Viabilitat d’IB3. Això permetria que l’ens aconsegueixi el finançament necessari per pagar el 50% del deute històric que acumula amb els seus proveïdors, entre ells la majoria dels associats de l’APAIB, segons explicava l’entitat en un comunicat emès la setmana passada,

L’associació dóna el vistiplau al plantejament econòmic del Pla de Viabilitat aprovat pel Consell d’Administració d’IB3, però s’exigeix al Govern balear que “comenci ja” a replantejar el model de la televisió. Des de l’APAIB es proposa que es faci sobre la base dels següents punts:

• Compliment de la Llei de la Morositat, que fixa uns terminis màxims de 30 dies per a les administracions públiques, i de la Llei del Cinema, que obliga als operadors de televisió a invertir almenys el 5% dels seus ingressos en el finançament anticipat de llargmetratges i curtmetratges cinematogràfics i pel·lícules per a televisió.

• Responsabilitat enfront de les seves actuacions, les quals passarien, en primer lloc, per fer front al restant 50% del deute històric amb “proveïdors que IB3 va generar al principi d’aquesta legislatura igual que va assumir el deute bancari de la legislatura anterior”.

• L’APAIB exigeix “sentit comú” i defensa un model estable de finançament per a IB3 que “acabi amb el risc d’asfíxia econòmica actual” del sector audiovisual.

• Reducció de costos estructurals d’IB3 “eliminant al màxim” la compra de producció aliena i de drets d’emissió, de cara a invertir en el sector audiovisual del territori balear.