La presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres, ha anunciat l’edició del Llibre d’estil d’orientació destinat als mitjans audiovisuals en valencià (televisió, ràdio, productores i empreses de doblatge). L’obra es presentarà en la pròxima edició de la Jornada sobre la Presència del Valencià en l’Àmbit Audiovisual, que, per tercer any, organitza la institució i en la qual participarà Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Figueres va fer l’anunci aquest dimecres després de firmar amb el director de RTVV, José López Jaraba, un nou conveni de col·laboració per a la difusió de la literatura en valencià, la qual es realitzarà a través de la celebració anual de L’escriptor de l’any, organitzada per la institució, a més d’altres actuacions dirigides a la promoció del valencià en els mitjans i plataformes de l’ens.

L’acord contempla que RTVV realitzi un documental d’uns 25 minuts sobre l’escriptor escollit per l’AVL, el qual s’emetrà per Canal 9 sobre el 20 de novembre, Dia de les Lletres Valencianes. Enguany, l’homenatjat és Teodor Llorente. La novetat d’enguany és que RTVV crearà al seu web un espai monogràfic sobre L’escriptor de l’any.

Per la seva part, l’AVL es compromet a facilitar a RTVV la col·laboració acadèmica que sol·liciti sobre la figura de la persona homenatjada i sobre els actes commemoratius i a difondre el documental en l’àmbit escolar del País Valencià.