El setmanari L’Econòmic, editat per Taller d’Iniciatives Editorials i distribuït amb El Punt i l’Avui, celebra aquest cap de setmana el seu primer aniversari. En el número especial d’aquest dissabte, sota el títol de Superant obstacles, la publicació analitza les dinàmiques i l’aposta per la internacionalització que han utilitzat per fer font a la crisi les empreses que han aparegut a les pàgines de L’Econòmic al llarg d’aquest any. El setmanari també publica una entrevista amb el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

L’Econòmic es dirigeix principalment a la petita i mitjana empresa i al món de l’emprenedoria, tot i que amb la voluntat d’acostar la informació econòmica a tothom. En aquest primer any de vida, el setmanari dirigit per Ramon Roca ha mostrat més de 250 empreses de sectors, dimensions i característiques diverses, ha parlat amb una cinquantena d’emprenedors, i ha entrevistat un centenar de protagonistes de l’economia catalana.

L’editora de la publicació va ser fundada per la major part de la plantilla de periodistes que en formen part. La redacció està repartida entre Barcelona, Girona i Tarragona (a les tres seus del grup Hermes Comunicacions) com a aposta per una informació descentralitzada, i la voluntat és seguir treballant en aquesta línia.