L’espai d’ecologia i medi ambient L’efecte papallona, de Catalunya Informació, ha guanyat la tercera edició del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, dotat amb 3.000 euros, per una sèrie de tres reportatges breus reportatges sobre elements innovadors en el camp del cicle integral de l’aigua: Un cubell de brossa per al mar i els nano-robots per netejar rius, Aigua depurada amb cucs i petits crustacis i El monstre de les tovalloletes humides.

El premi a l’espai dirigit per Coia Ballesté s’ha atorgat per “tractar temes tècnics i d’innovació amb un llenguatge planer, didàctic i comprensible per al públic”. El jurat també destaca que una de les singularitats de L’efecte papallona és que aborda temes nous, poc tractats en la resta de mitjans, i presenta “un excel·lent muntatge radiofònic, ben documentat amb pluralitat de fonts, i tot plegat amb un to dinàmic, didàctic i entretingut”.

Per la seva part, els tres accèssits, cadascun dotat amb 1.500 euros, enguany han estat per a un reportatge d’Antonio Cerrillo publicat a La Vanguardia sobre la vulnerabilitat d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona; un reportatge de Dolors Clotet a Regió 7 sobre els 40 anys de la construcció de l’embassament de la Baells (Berguedà), i un article de Mario Martín al diari Ara sobre les mesures per adaptar-se al canvi climàtic dins el vector aigua.

El lliurament del tercer Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, al qual s’havien presentat un total de 15 treballs, va tenir lloc aquest dimarts en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat estava format per la cap de comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua, Montse Alomà; el cap de comunicació del Col·legi de Periodistes, Xavier Puig; el director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Maria José Recoder, i el vicedegà i director de la titulació de Periodisme de la UPF, Sergi Cortiñas.

El guardó, dirigit a mitjans catalans impresos, digitals o audiovisuals, té per objectiu promoure i reconèixer la tasca dels professionals distingint els treballs sobre temàtica de l’aigua com a recurs escàs i indispensable, la seva importància en el desenvolupament humà i industrial, així com la de la seva preservació i el seu bon ús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram