El Jutjat número 9 de Barcelona ha acollit aquest dimarts al migdia la subhasta de Público. A banda de l’anunciada oferta dels extreballadors a través de la Cooperativa Integral Catalana, en el darrer moment se n’ha presentat una altra de l’empresa Display Connectors, de Toni Cases (soci de Jaume Roures a Mediapubli),  creada fa menys de tres mesos.

Display Connectors (registrada per a la compravenda de béns immobles) ofereix 412.000 euros, 335.000 en efectiu i 77.000 per assumir el sou dels 21 treballadors que treballen al web. L’oferta és superior a la de 240.000 euros dels extreballadors, i també presenta un nombre superior de subrogació de contractes. Amb tot, la jutgessa, Bárbara Córdoba encara ha de pronunciar-se sobre qui es queda amb la capçalera.

Roures i Benet tindrien un 5% cadascun

Segons expliquen des de MásPúblico, el principal propietari de Display Connectors, amb un 40% de l’accionariat, és PAG 1 SL, empresa dedicada a l’assessorament, venda i postvenda de productes informàtics al sector de la comunicació, tot i que al la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) hi figura que l’activitat és la “confecció de peces de vestir excepte pelleteria”.

La resta de les accions es divideixen en participacions del 10% que pertanyen a l’entorn de Jaume Roures: Mediacable Servicios de Producción, Multiax-Invera, Emilio Arrojo Tomás, José María Crespo i José Luis Zárraga. Finalment, hi ha sengles participacions del 5% controlades pel mateix Roures i la seva mà dreta, Tatxo Benet, els principals accionistes de Mediapubli.

Toni Cases, que posseeix un 6,88% de l’accionariat de Mediapubli a través d’Inversiones Editoriales Panamericanas, va dissenyar el diari en els seus inicis i és un dels principals creditors de Público per la venda de serveis i productes informàtics, segons assenyalen els extreballadors, que estimen el deute en gairebé un milió d’euros.

“En aquest país és legal endeutar una companyia deixant de pagar a proveïdors i treballadors, declarar-la en concurs de creditors, enviar la majoria de la plantilla a l’atur i recomprar-la amb una nova societat participada pels mateixos accionistes, deixant la major part del deute pendent de pagament”, denuncien des de MásPúblico.

Cal recordar que els 130 treballadors acomiadats pel diari han hagut de reclamar el deute al Fons de Garantia Salarial (FOGASA) perquè Mediapubli no tenia recursos.