El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha admès a tràmit la demanada col·lectiva contra l’ERO a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) interposada per Intersindical, i ha fixat la data del judici per al proper 6 de novembre a les 11 h. Així doncs, l’alt tribunal podria acabar declarant il·legal un expedient de regulació que afecta a 1.198 dels 1.695 treballadors.

Davant la imminència de la vista i la sentència posterior (es preveu en els següents cinc dies), Intersindical exigeix la paralització de l’ERO fins que el Tribunal es pronunciï. Per al sindicat, fer el contrari seria una “irresponsabilitat”.

Ara, segons marca la Llei de Jurisdicció Social recentment modificada per la reforma laboral, el secretari judicial donarà un termini de cinc dies a la direcció de RTVV perquè presenti la documentació, les actes del període de consultes i la comunicació a l’autoritat laboral.

A més, ordenarà a l’empresa que, també en cinc dies, notifiqui a les persones que puguin estar afectades per l’ERO l’existència del procés plantejat per la Intersindical. Així doncs, podria ser que els treballadors s’acabessin assabentant de la seva situació a través del jutjat i no per l’empresa.

La d’Intersindical Valenciana és la primera de les quatre demandes interposades pels sindicats. Ara resten pendents les d’UGT també presentada davant el Tribunal Superior, i les de CCOO i CGT davant l’Audiència Nacional.