El despatx d’advocats Garrigues, encarregat via concurs públic de marcar el full de ruta de l’ERO a Radiotelevisió Valenciana (RTVV),  proposa que l’extinció de contractes afecti 1.200 treballadors, deixant una plantilla de 550 persones, segons asseguren ValenciaPlaza i Levante-EMV.

El pla seria que l’expedient s’executi durant el juny, abans que les Corts Valencianes aprovin la nova Llei de la radiotelevisió pública, que aquest dimarts es va tramitar a la mesa de la cambra.

Amb tot, el secretari general de RTVV, Juan Prefaci, ha assegurat que l’informe de Garrigues encara no està acabat. Així li ho ha explicat a Intersindical Valenciana a RTVV, que aquest dimecres s’ha plantat al despatx de Prefaci per demanar explicacions sobre les informacions publicades. Al gener, el secretari general va negar que la xifra de l’ERO afectés entre 1.000 i 1.300 treballadors segons es remorejava aleshores.

Fusió de Canal 9 i Ràdio 9

El que sí està clar és que, en tot cas, l’expedient es realitzarà abans que s’aprovi la nova Llei de l’ens. Aquesta preveu la fusió de Televisió Valenciana (TVV) i Ràdio Autonòmica Valenciana (RAV) en una única empresa, RTVV SA. L’actual ens públic es dissoldria, i el seu deute (més de 1.200 milions d’euros) l’assumiria la Generalitat.

El text del projecte de llei, preveu que el finançament públic només sigui per als informatius i els continguts considerats de servei públic, com ara les produccions de defensa i promoció de la cultura i el valencià. El que és servei públic quedaria determinat en un contracte programa que es revisaria cada tres anys.

Això provocarà que s’obrin les portes de bat a bat a la gestió privada en algunes franges de la programació. Per a la seva adjudicació, es preveu que aquestes paguin un cànon per explotar el servei, però també podria ser que l’ens s’interessés per productes d’iniciativa privada i aportés fons públics. Els continguts de producció valenciana han de ser d’un mínim del 20% del total.