La direcció de la CCMA encara no ha formalitzat l’ERO davant el Departament d’Empresa i Ocupació (no ho farà fins que no es constitueixi la comissió negociadora), però sí que ha lliurat la documentació al comitè d’empresa de Televisió de Catalunya (a través de la consultora Pricewaterhouse Cooper), no al de Catalunya Ràdio, que no s’ha presentat a la reunió.

Finalment, es presentaran expedients diferenciats per a cadascuna de les empreses; un cop s’entreguin al Departament, començaran els respectius 30 dies de negociació que marca la normativa.

L’ERO preveu la sortida de 249 treballadors a la televisió (d’una plantilla de 2.095) i 58 a la ràdio (de 426). Els cinc que falten fins arribar als 312 que va anunciar el consell de govern de la Corporació, sortirien de l’ens, que compta amb 50 treballadors.

Cultura i informatius, els més afectats

En el cas de TV3, els sindicats denuncien que, de les 249 sortides, un mínim de 50 serien de periodistes, resultant-ne especialment afectades l’àrea de programes culturals i documentals, i la d’informatius, que es quedaria sense delegació al País Basc.

Més concretament, el pla de PwC proposa tancar programes com Àgora (del qual ja se n’havia anunciat la no continuïtat), Karakia o Latituds, i reduir la producció d’altres com Singulars, Ànima, Cinema 3, Sala 33Via llibre o La sonora.

Manifestació davant la seu de CDC

Mentre la representació de la CCMA encara estava reunida amb el comitè de TVC,  les plantilles de la ràdio i la televisió han fet una nova vaga de 16.30 a 19 h. Durant l’aturada, mig miler de treballadors s’han concentrat al centre de Barcelona i s’han dirigit a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, que tenia les portes tancades i estava custodiada pels Mossos d’Esquadra.

Davant la seu del partit, al que acusen d’idear l’ERO des del Govern, han protestat contra les retallades i a favor de mantenir l’actual model de mitjans de la Corporació, i han llançat consignes contra els màxims responsables de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio. El crit més corejat ha estat el de “botiflers”. La concentració s’ha donat per finalitzada després de cantar Els segadors.