El Govern central ha complert el que havia acordat amb Efe i manté la dotació de serveis de l’agència amb l’Estat per 48.321.440 euros, segons va aprovar divendres passat el Consell de Ministres. Aquest import, juntament amb les reduccions salarials acordades entre treballadors i direcció el passat juliol, ha de servir per mantenir l’estabilitat de l’agència i de la seva plantilla.

Amb tot, després de la sortida del Govern de la seva vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, que es va encarregar de les negociacions amb Efe i va fer de mitjancera entre empresa i treballadors, el comitè intercentres s’ha posat a l’aguait.

En primer lloc, el comitè ha acordat dirigir-se als nous membres del Govern que han assumit les competències de De la Vega, així com els firmants de l’acord i els partits polítics, perquè vigilin el seu compliment i no es desvirtuï el contingut.

Segons denuncia el comitè intercentres, el president d’Efe, Álex Grijelmo, i la directora general, Lola Álvarez, no estan seguint les directrius del compromís per impulsar la mesa de diàleg per al futur de l’empresa subscrit el passat 2 de juliol pel comitè, els sindicats, el Govern, la SEPI i el mateix Grijelmo.