Jaume DuchEl Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet públics els guanyadors de la sisena edició dels remodelats Premis Gabinets de Comunicació. Enguany, els guardonats han estat l’Hospital de Sant Celoni, la Confederació de Comerç de Catalunya i Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu i director de mitjans de comunicació. Els premis es lliuraran el 27 d’octubre en un acte al Teatre Municipal de l’Escorxador a Lleida.

En concret, l’Hospital de Sant Celoni ha guanyat el premi al millor pla de comunicació externa pel projecte Tècnica MASSH, elaborat per Galènia. El veredicte destaca que, gràcies a la “bona gestió de la comunicació”, un petit hospital comarcal “ha sabut projectar-se internacionalment i situar-se com a referent d’una nova tècnica quirúrgica”.

Per la seva part, la Confederació de Comerç de Catalunya ha estat guardonada amb el premi al millor pla de comunicació interna per un projecte on, segons destaca el jurat, a més de “reforçar” la seva imatge entre els associats, ha “afavorit” la comunicació i les relacions entre l’organització i els 310 gremis, associacions i entitats que representen 90.000 comerciants i botiguers d’arreu del país.

Finalment, el Premi Portaveu 2013, que s’atorga per primer cop, ha estat per a Jaume Duch i Guillot, per la seva “intensa i excel·lent” tasca informativa, desenvolupada des de 2006 com a portaveu del Parlament Europeu. En aquest cas, el guanyador ha estat escollit amb els vots dels col·legiats a partir de cinc propostes presentades pel grup de treball de gabinets de comunicació del CPC. La candidatura de Duch ha rebut gairebé el 30% del suport.

Els guardons es lliuraran en un acte a Lleida que comptarà amb la conferència Periodistes, una inversió d’alt rendiment empresarial, a càrrec de Josep Moya-Angeler, director de l’agència de Comunicació Cinco i membre del grup de treball de gabinets. Prèviament a la xerrada, es presentarà la campanya Inverteix en comunicació, una iniciativa del Col·legi de Periodistes per posar en valor el treball realitzat pels professionals que treballen com a periodistes de fonts.​