El proper 2 de juny, Ràdio l’Hospitalet deixarà les ones hertzianes després de gairebé 30 anys (l’aniversari era el 30 del mateix mes). L’emissora municipal tornarà a emetre a l’octubre, però puntualment i només a través d’internet i la TDT. La mesura forma part de la reformulació dels mitjans públics de la ciutat, presentada aquest dimecres, i que recupera la televisió local, tancada el 31 de desembre, tot i que tan sols amb un programa de producció pròpia que també s’emetrà pel web i la TDT.

El nou projecte comunicatiu serà multiplataforma i girarà al voltant del portal Digital-h, i inclourà una redacció única de 27 treballadors per a la ràdio, la televisió, el web i el butlletí imprès mensual.

Cinc altes a la plantilla

Dels 30 treballadors de l’empresa municipal La Farga Gestió d’Equipaments que actualment sostenen els mitjans, tots passaran a la nova redacció integrada, excepte dos que es jubilaran, dos que han demanat la baixa voluntària de l’empresa, dos tècnics que es recol·locaran en equipaments municipals, i dos redactors que aniran a un altre projecte, segons informa l’ACN.

En canvi, la nova redacció incorporarà cinc treballadors amb un perfil professional adequat al nou projecte: tres càmeres, un realitzador i un grafista que l’Ajuntament mirarà de repescar entre els antics treballadors de la televisió.

La meitat de pressupost

La Farga, l’empresa municipal de la qual depenen els mitjans, justifica el nou model, que veurà reduït el pressupost de 4 a 2 milions d’euros, amb l’argument que els costos d’emissió són inassumibles i que el futur de la comunicació passa per les noves tecnologies.

La programació, però, estarà força minvada. El canal de televisió oferirà diàriament, a les 19 h, l’espai L’H actualitat, que inclourà un informatiu de 25 minuts, una agenda cultural, informació d’entitats i un reportatge (l’espai s’anirà repetint fins a les 21 h). Per la seva part, a la ràdio únicament es retransmetran les competicions esportives dels caps de setmana. Els continguts també es podran consultar a la carta a Digital-h.

Segons l’alcaldessa Núria Marín, aquest model és el “millor” que es pot fer actualment. “Modest, però que pot créixer en el temps, que està pensat en el present, però també en el futur”, afegeix.