Miguel Lorente, delegat del Govern espanyol contra la violència de gènere, parlant sobre l’hipotètic efecte d’imitació que poden causar les informacions sobre les morts de dones per violència masclista, ha proposat limitar la informació d’aquests casos als mitjans de comunicació.

Com a resposta, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, va assenyalar aquest dimarts que la informació és “imprescindible” per lluitar contra aquest fenomen, i va recordar la importància que van tenir els mitjans de comunicació en la seva assumpció com un problema social. A més, va remarcar que s’ha de distingir entre les bones pràctiques informatives i el “mal ús i abús” que alguns mitjans fan d’alguns aspectes d’aquests casos.

Per tot plegat, Selva creu que és important que les informacions sobre les agressions masclistes tinguin el rigor i el tractament adequats, i recorda que, amb aquest objectiu es van elaborar les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació.

En aquest text es recullen les orientacions que, segons el parer d’expertes i experts sobre aquest tema, s’haurien de tenir en compte a l’hora de parlar de les situacions més greus de violència masclista, i es planteja la necessitat de difondre no només els actes violents sinó, a més, fer visibles les conseqüències negatives per als agressors i les manifestacions de rebuig social que es produeixin.