La Xarxa de Televisions Local (XTVL) emetrà els tallers dels alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre (IT) i, a més estudiarà la possibilitat d’habilitar i posar a disposició del centre de formació i difusió de les arts escèniques un canal propi a la plataforma de televisió per internet xip/tv.

Aquest canal permetria a l’IT oferir en obert els seus continguts audiovisuals al públic en general i, per a usuaris registrats, als membres de la seva comunitat acadèmica dels seus centres: Escola Superior d’Art Dramàtic, Conservatori Superior de Dansa, Escola Superiors de Tècniques de l’espectacle i el Conservatori Professional de Dansa.

Així ho recull el conveni de col·laboració signat aquet dijous pel director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Marc Melillas; el de l’Agència de Comunicació Local (ACL), Francesc Triola, i el president delegat de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, Mario Sanz.

Suport a la digitalització del fons documental de l’Institut

En virtut de l’acord, les tres parts signants compartiran les seves respectives instal·lacions. Així, la XAL i l’ACL cediran a l’Institut del Teatre els seus estudis i platós, mentre que el centre posarà a disposició les seves aules i espais escènics.

Finalment, el conveni també contempla l’exploració de les vies de col·laboració per a un projecte de preservació i catalogació en format digital dels fons museístics del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.