Després que IB3 hagi començat a emetre pel·lícules, sèries i documentals doblats al castellà, i que hagi renunciat a alguns drets de transmissió d’esdeveniments esportius (principalment la Champions League), l’Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat que TV3 es torni a veure íntegrament a les Illes. L’entitat considera que els arguments que ho impedien “han deixat d’estar vigents”.

Cal recordar que a les Balears veien el canal internacional TV3cat, després d’haver acordat amb IB3 no emetre els continguts que estiguessin condicionats pels drets d’emissió, principalment films i sèries internacionals i transmissions esportives. A canvi, la televisió pública de l’arxipèlag es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en català gràcies als doblatges que li cedia gratuïtament TV3, segons recalca l’OCB.

L’entitat, que aleshores ja va criticar aquesta mesura, considera que aquest acord ara queda trencat. Per això, considera que rebre el senyal íntegre de TV3 és l’única manera que els ciutadans de les Illes Balears puguin veure en català els partits de Champions i el cinema.

L’OCB titlla d’“excuses inacceptables” els arguments del director general en funcions d’IB3, Jacobo Palazón, per començar a emetre programació doblada al castellà.